3 SEO-tips waar je niet omheen kunt in 2016

Als je in 2016 goed wilt scoren met je website in Google, zijn dit de tips waar je mee aan de slag kunt.

  1. Maak je website mobile-proof3 SEO tips voor 2016

    In 2015 is Google al begonnen met de strijd tegen mobielonvriendelijke websites en in 2016 zet ze dat voort. Concreet betekent het dat responsive websites voorrang krijgen op niet-mobiele websites. Dus: hoe langer je wacht met het mobile-proof maken, hoe verder je zakt in de zoekresultaten. Bovendien is het mobiel-vriendelijk maken een fijne service naar je klanten, want nog steeds stijgt het aantal bezoeken van websites via smartphones en tablets en dat zal het blijven doen de komende jaren.

  1. Ga voor lang

    Maak je gebruik van korte zoektermen waaraan compacte landingspagina’s gekoppeld zijn? Dan zul je daar in 2016 iets aan moeten doen. Google gaat inzetten op zoektermen en webpagina’s die breed georiënteerd zijn. Zet niet in op een of twee zoekwoorden, maar ga voor langere zoekvraagcombinaties en koppel daar pagina’s aan die de vraag van de gebruiker ruimschoots beantwoorden. Daarbij vertel je liever iets meer dan iets te weinig.

  1. Be social

    Wie sociaal is, wordt beloond. Dus blog, vlog, tweet en pin, want hoe meer interactie er plaatsvinden op je website, hoe meer de content op je website constant vernieuwt. Bovendien ziet Google het feit dat er online over je gepraat wordt en je berichten gelinkt, geretweet of gedeeld worden, als het bewijs dat jouw content belangrijk is. Je bent interessant voor heel veel anderen, dus dan ben je dat ook voor Google!

Wil jij ook graag SEO-proof 2016 in?

Maak dan nu gebruik van de eindejaarsaanbieding: tot het einde van 2015 doe ik een webtekstcheck voor € 75,-. Na deze eenmalige check ontvang je een document met aanbevelingen en praktische tips voor verbeteringen aan je website. Je kunt hier zelf mee aan de slag, maar je kunt dit ook geheel of gedeeltelijk uitbesteden aan Liesbeth schrijft.
Bestel hier jouw webtekstcheck

Meer weten over SEO-tips en trends voor 2016?

Bekijk hier de complete infographic van de tips en trends voor 2016, met dank aan Ompro.

 

SEO_tips_2016_infographic

Meer weten over SEO? Lees dan ook:
> hoe Google jouw website leest

> hoe je de juiste zoekwoorden bepaalt
> hoe je verdwaalde bezoekers voorkomt